Vitesse 1
11 - 17
SDO 1
Amicitia B2
12 - 12
SDO B1
SDO A1
17 - 5
ZKC '19 A1
Hoogkerk | Schelwald Optiek / Nic. MW2
13 - 10
SDO MW1

Van het Bestuur

 

Van het bestuur April/Mei 2021

 

Van  het bestuur april /mei 2021

Wij het bestuur van SDO  (S) willen julie feliciteren met het 95 bestaan van onze mooie club.  Wij waren jarig op 26 maart (Door de corona regels konden wij  geen feest en toneeel avond  organiseren )onze geboortedatum in 1926. Voor een stukje geschiedenis verwijzen jullie graag naar op onze site OVER K.V. SDO !!

Helaas is inmiddels de rest van de veldcompetitie wegens de coronamaatregelen geheel afgelast. Nu maar de blik op de toekomst en hopen dat we in september 2021 weer kunnen starten. Ook is er nu bekend dat er miv 11 mei geen corona versoepelingen zullen komen voor de buitensport. Heel jammer, want we hadden graag dit seizoen willen afsluiten met het familiekorfbalfeest en jeugdkamp. Dit blijft voorlopig toekomstmuziek.

Op het veld zijn wij al weer een tijdje aan het trainen. Bij de jeugd gaat het met grote inzet. De Kangoeroes zijn ook op het veld aan het trainen .Het is een mooi groepje hele jonge kinderen en ze zijn heel enthousiast, net als hun ouders. Ze doen veel leuke korfbal spelletjes onder leiding van Wystke Streefkerk en Joan Schuttrups. Het is geweldig hoe er door iedereen gewerkt wordt aan de toekomst van onze club. Inmiddels was er door Dorpsbelangen Schoonoord wederom een ronde voor het Dorpsbudget 2021, waar wij een aanvraag hebben ingediend voor trainings- en spelmateriaal speciaal voor De Kangoeroe Klup en onze toekomst. Deze aanvraag is inmiddels goedgekeurd door Dorpsbelangen. Iedereen bedankt voor het stemmen voor onze club. O.a.een prachtige Korfbalclown en Multikorf wordt hieruit nu ook op ons veld geplaatst. Voor training, maar ook voor toeschouwers en andere korfbalenthousiasten.

De B,s zijn er vaak allemaal en trainen onder leiding van Ilse. De A,s trainen met de spelers onder de 27 jaar mee en de andere spelers trainen met elkaar volgens de corona regels van het KNKV. Ook hebben de A,s en de B, s een wedstrijd tegen elkaar gespeeld  en dat was een groot succes.

Wij hebben bezoek gehad van onze buurtsportcoach Mirthe Rolink vanuit het Sportakkoord Coevorden. Uit de gesprekken zijn goede ideeën gekomen. Als er weer meer kan zullen wij deze in gang zetten. We hopen snel te kunnen werken aan kadertraining, clinics en toernooien. U kunt de activiteiten van onze buurtsportcoaches al heel vaak in het dorp zien.

De multikorven (inclusief 5 ballen voor elke school) zijn inmiddels op de schoolpleinen geplaatst. Daar wordt al dankbaar gebruik van gemaakt. Bedankt dorp Schoonoord voor deze goede keuze in Het Dorpsbudget 2020.

Vanuit de Kwaliteitsimpuls Sportaccommodaties Gemeente Coevorden kan binnenkort worden begonnen met het onderdeel toegankelijkheid. (o.a. invalidentoilet, toegang clubhuis en rolstoelpad). Renovatie van de Sporthal staat vast, maar de beslissing is in juni aan de gemeenteraad of dit geklusterd wordt met de herhuisvesting scholen of separaat aangepakt wordt.

We hebben Kees van Heuvelen bereid gevonden om ons bestuur te versterken met verjongende en technische inzichten. Daar zijn we erg blij mee. Zijn officiele kandidatuur zal aan de orde komen in de eerstvolgende ALV.

Het bestuur heeft voor de ALV een nieuwe datum gepland en wel op dinsdag 12 oktober 2021 om 20.00 uur in het clubhuis. Het wordt dan een vergadering 2 in 1 inhalen 2019/2020 en 2020/2021, zodat alle leden er (hopelijk) bij kunnen zijn om te weten en meepraten wat er in onze mooie club speelt.

We hopen dat er nog veel meer mensen enthousiast worden en blijven van onze mooie korfbal sport!!!

Bedankt allemaal voor jullie inzet.

Namens het bestuur, De voorzitter, Bert Dalmolen.

Klik hier voor eerdere versies "Van het bestuur"