SDO 1
17 - 18
Stadskanaal '74 1
Nic. 5
19 - 18
SDO 2
SDO B1
17 - 8
Ritola B1
SDO C1
7 - 5
Hoogkerk C1
DOS '46 D1
12 - 2
SDO (S) D1
SDO A1
12 - 7
Hoogkerk / Nic. A3
AVO MW2
14 - 11
SDO MW1

Van het Bestuur

 

Van het bestuur januari 2020

We zijn weer over de drempel van december 2019 naar januari 2020 gestapt.

In het afgelopen jaar zijn er op veel gebieden een groot aantal verschillende activiteiten geweest. Na de verschrikkelijke inbraken met veel schade en ellende hebben wij met elkaar en dank zij vele vrijwilligers ,sponsoren en anderen het clubhuis nu goed beveilig.

Op sportief gebied hebben wij het goed gedaan.  Bij de jeugd zelfs een aantal kampioenschappen behaald!!! In het nieuwe seizoen gaat het ook naar wens. Bij de senioren staat het 1e team op het veld gedeelte eerste samen met de Pein. Het 2e en de Midweek hebben het veld eerste deel in de middenmoot afgesloten. In de zaal gaat het prima. Het 1e staat met 3 wedstrijden winst en 1 verlies nu op de tweede  plaats en net als op veld staan de beide teams 2e en Midweek ook in hun competitie in de middenmoot.

Bij de jeugd op het veld gaat het wat minder. Zij staan onderaan van de middenmoot.  In de zaal gaat het een stuk beter. De A’s  staan nu tweede met 4 wedstrijden wedstrijden gespeeld. Houd Vol!!!Nu B’s doen het goed nu op de 3e plaats. Blijf plezier houden, dan komt het succes zeker!! De C’s spelen redelijk goed, maar scoren nog te weinig. Wel zijn ze nu van de laatste plaats af. Ook een leerseizoen brengt vooruitgang. 

Er is inmiddels een nieuwe Technische Commissie geinstalleerd onder voorzitterschap van Bert Dalmolen. Eric Spreen zal de belangen van de Senioren behartigen en Jeroen Heins zal voor de Jeugd zijn uiterste best doen. De nieuwe TC is al bij elkaar geweest om e.e.a. weer goed op de rails te krijgen.

Wij hebben in 2019 al heel veel binnen gehaald op financieel gebie. Mede via Dorpsbelangen hebben we van het Stimuleringsfonds 2019 de middelen gekregen om een beregenings installatie op wielen(aangedreven door waterdruk)  aan te schaffen. Onze Veldcommissie heeft dit onderzocht en aangebracht.  Via het Stimuleringsfonds 2020 of Dorpsbudget hopen we nog een nieuw systeem plafond te kunnen financieren.  Middels het budget van de Gemeente Coevorden in de Kwaliteitsimpuls Sportaccommodaties (2019-2024) staat ons dit voorjaar nieuwe LED veldverlichting te wachten en zal er in de loop van 2020 een grote veldrenovatie zijn. De LED veldverlichting zal eind voorjaar hopelijk gerealiseerd zijn. De difinitieve offerte voor de veldrenovatie komt in maart van 2020 en de uitrol zal in overleg met de omliggende veldclubs plaats vinden, zodat de competities niet in gevaar komen. Albert van Lottum onderhoudt de contacten tussen de uitvoerders en SDO. Hartelijk dank hiervoor.

Het stemmen op kvSDO met de Rabobank Club Support heeft  € 581,00 opgebracht. Hartelijk dank leden van de Rabobank die op ons stemden. Tevens hebben wij vanuit het Rabobank Donatiefonds nog een bijdrage van E 600,- ontvangen voor de

nieuwe Partytent (onze 1e nieuwe was gestolen) en ballen. De Grote Club Aktie Loten hebben voorlopig E 911,60 opgebracht. In de Coevorder Courant stond een groter bedrag, maar wij wachten nog op de 2e incasso ronde van de loten.

De werkgroep sporthal komt ook weer bij elkaar. Er zal een bijeenkomst van een afvaardiging zijn inzake huisvesting en alle clubs zijn uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie van onze Ondernemers en Dorpsbelangen, waar onderling gesproken kon worden. Er is ook toen medegedeeld dat Schoonoord een Dorpsbudget van E 20.000,- toegewezen heeft gekregen, waar ook wij ideeen voor mogen inbrengen.

De oliebollen aktie was een groot succes. Evaluatie zal binnenkort plaats vinden. We hadden een prachtige opbrengst van een kleine E 5000,- netto. ( E 500,- meer dan vorig jaar). Hartelijk dank aan alle mengers, bakkers, inpakkers, verkopers, chauffeurs, schoonmakers en opruimers, die hier hard voor gewerkt hebben en speciale dank aan Miranda Bos die dit allemaal gecoordineerd heeft. Het is een grote klus, maar het was het zeker waard.

Vol goede moed ontmoetten we elkaar weer op de nieuwjaarsreceptie in ons mooie clubhuis op 3 januari 2020. We zijn blij met een actieve en sportieve vereniging. We  bedanken hierbij nogmaals onze leden en vrijwilligers en wensen allen een succesvol en gezond 2020, zowel sportief als persoonlijk.

Ook willen wij onze hoofdtrainer Bert Snijder bedanken voor het terug brengen van het plezier in korfbal. Er zijn al mooie resultaten op het veld en in de zaal draaien we mooi bovenin mee. Onze leden in het clubhuis gaven Bert een flink applaus!!

We hopen nog wel dat veel niet-spelende leden hun lidmaatschap dit jaar om kunnen zetten in een SPELEND lidmaatschap.

Een grote zorg is de aanwas van jeugd van SDO. De jeugd heeft de toekomst. De Kangoeroe Klup moet nieuw leven worden ingeblazen. Onze Schoolkorfbaltoernooi commissie zal worden uitgebreid en zij hopen een nieuwe weg in te kunnen slaan samen met onze basisscholen. Wij hebben middels KNKV een nieuwe verenigingsadviseur in Irma Profijt, die ons heeft voorzien van allerlei tips o.a. op het gebied van ledenwerving. Ook zal er in de gemeente Coevorden een nieuw Sport- en Preventie Akkoord gesloten worden met afronding in maart 2020. Wij hopen hierin ook aan goede samenwerking met de scholen te komen. Ook lokaal in Schoonoord is hierover een overleg gepland met sport en scholen.

Heel veel gebeurd en hopelijk nog heel veel goede en mooie dingen voor onze Korfbalsport in Schoonoord. Met name hopen we op veel nieuwe jeugdleden.

Namens het bestuur, de voorzitter, Bert Dalmolen.

 

Klik hier voor eerdere versies "Van het bestuur"