SDO (S) 1
18 - 9
Leonidas 1
SDO (S) 2
20 - 12
Club Brothers 3
SDO (S) D1
4 - 21
Leonidas D1
SDO (S) A1
15 - 12
De Pein A1

Van het Bestuur

 

Van het bestuur december 2018 en januari 2019.

Beste leden,

Het jaar 2018 is voorbij gevlogen. Een jaar waarin veel is gebeurd op sportief gebied en waarin wij Bert Snijder, onze nieuwe hoofdtrainer, begroeten. Hij weet de spelers hun plezier voor het spelletje terug te brengen en dat is te zien op de trainingen en in de wedstrijden! Het resultaat komt door veel inzet te tonen en plezier met elkaar te houden. Bij de senioren kunnen wij zeggen dat het 2e team het heel goed doet. Het 1e team is nog erg wisselvallig. Door met een midweek team te gaan spelen zijn er meer spelende leden gebleven. Dat is een goede zaak. Ook bij de jeugd zijn de resultaten goed. De A’s doen mee voor het kampioenschap. De B’s en D’s doen ook goed mee en staan in de middenmoot.  Ga zo door. De Kangoeroe klup is een mooi groepje, maar om ook wat wedstrijden te spelen hebben wij er graag een aantal kinderen BIJ!! Ook hebben wij een 3 tal keer een clinc gegeven voor kinderen van de lagere scholen. In eerste instantie was dat een initiatief van de van Royenschool I.s.m. Maatschappelijk Werk Coevorden, maar ook de kinderen van De Slagkrooie zijn uitgenodigd. De hoop is natuurlijk dat daar ook kinderen zijn die naar de korfbal komen. Wij wensen alle speelsters en spelers van jong tot wat ouder heel veel succes voor de tweede helft van de competitie.

In november heeft de aktiviteiten commissie de playback show georganiseerd.  Het was een groot succes, maar wel jammer dat wij het moeten doen met minder jeugd leden.  Wat kunnen wij er aan doen? Voor een uitgebreid verslag zie onze site.  Na de spetterende optredens was er nog een Bingo ronde met mooie prijzen, enkelen beschikbaar gesteld door onze sponsoren, waarvoor hartelijk dank.

Van uit het bestuur hebben Miranda en Hennie veel werk verzet op de achtergrond om de IBAN nummers van de grote clubaktie in het betaal systeem van de Grote Clubactie te krijgen. Voordeel was dat alle kopers hun lotnummer konden zien op hun bankafschrift.   Door hele goede inzet van vrijwilligers - jeugd leden met name ..(hun namen worden bekend gemaakt door de coordinator Miranda)……. hebben wij toch €1720,00 voor onze mooie club opgehaald.

De zuidzijde van Schoonoord is inmiddels ook voorzien van een AED kast, die bevestigd is aan de buitenkant bij de ingang van de sporthal. Op initiatief van vvKSC hebben ook  kvSDO, gvVIOS tvDe Return en Dorpsbelangen met bemiddeling van de coordinator AED Richard van Loon dit financieel rond kunnen maken.

Ook zijn wij al weer in de voorbereiding van de jaarlijkse oliebollen aktie en hopen op een groot succes. Gelukkig dit jaar niet weer een dag te vroeg. Dat scheelde vorig jaar nogal in de verkoopresultaten. Wij hopen dat zich nog veel verkopers gaan melden.   In de loop van januari zal ik jullie bij praten hoe het is gegaan.

De lopende zaken  zoals sporthal en verdere ontwikkeling zullen wij ook in het nieuwe jaar met jullie delen.  De werkgroep sporthal is inmiddels een mooi samenwerkingsverband geworden met de ondernemers van Schoonoord, Treant, Dorpsbelangen, Maatsch Werk Coevorden en onze sportclubs vvKSC kvSDO gvVIOS tvDe Return en de Ijsvereniging annex Wandelvereniging SEO. Inmiddels is er bekend dat er de komende jaren veel gaat gebeuren op het gebied van (sport)voorzieningen in ons dorp. Gelukkig hebben we sowieso de sporthal weten te behouden. Precies weten we het nog niet, maar de gemeenteraad heeft veelbelovende plannen om ook Schoonoord aantrekkelijk te houden qua voorzieningen en leefbaarheid. Daarbij wordt ingezet op behoud en verbetering van scholen en hun voorzieninggen en het in stand houden van het verenigingsleven, hetgeen leven in de brouwerij brengt. Wij hopen ook op verbetering c.q. uitbreiding van de sporthal. Duurzaamheid zal daarbij ook inzet zijn. We houden jullie op de hoogte.

Vooralsnog….op naar de Oliebollenactie op 31 december en de Nieuwjaarsreceptie op 4 januari 2019 in het clubhuis. Daar zit het bestuur voor u allen klaar met een hapje en een drankje en natuurlijk een oliebol. Het is daar altijd gezellig. We zien jullie allen graag.

Bert Dalmolen voorzitter

 

Klik hier voor eerdere versies "Van het bestuur"