De Pein 1
15 - 19
SDO 1
AVO 7
12 - 17
SDO 2
SDO B1
11 - 15
Stadskanaal '74 B1
SDO C1
11 - 10
Stadskanaal '74 C1
DOS '46 D1
12 - 2
SDO (S) D1
SDO A1
14 - 7
Vitesse A2
SDO MW1
11 - 24
Vitesse MW1

Nieuws

Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Verslag schoolkorfbal 20 april 2018

Schoolkorfbal toernooi k.v.S.D.O Schoonoord vrijdag 20 april 2018

Onder een prachtig voorjaarszonnetje werd afgelopen vrijdag 20 april het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi van k.v.S.D.O. gehouden. 10 teams hadden zich aangemeld verdeeld in de schoolgroepen 5/6 en 7/8. Jammer dat het er niet meer waren, maar de scholen hadden het erg druk met sport toernooien.

Heel veel ouders en andere supporters verzamelden zich rond de velden waar werd gestreden om de beschikbare bekers en een eventuele plaats in het provinciaal of zelfs landelijk schoolkorfbaltoernooi.

Deelnemende scholen dit jaar: Mr Meijermanschool De Kiel, De Schutse Aalden, De Slagkrooie Schoonoord, De Fontein Sleen, Burg van Royenschool Schoonoord.

Schoolkorfbal wordt gespeeld door teams van 4, zo mogelijk samengesteld uit 2 jongens en 2 meisjes, het zogenaamde mono korfbal zonder verschillende vakken. Dat korfbal traag en suf is wordt mede hierdoor ontkracht. Het is snel en hard werken. Door de zomerse temperaturen in dit vroege voorjaar was dit een flinke inspanning.  Vermenging van scholen in de omgeving en jongens en meisjes gaf een hele gezellige sfeer en draagt bij tot sociale cohesie. Dit behoeft geen toelichting om het nut hiervan in te zien.

Bewust is door SDO gekozen voor de vrijdagavond om het “eigen” sportprogramma op de zaterdag van de kinderen niet te door kruizen.

SDO bedankt alle spelers, coaches en supporters voor hun inspanningen en hoopt dat alle uitgenodigde scholen er volgende keer weer bij zullen zijn. Als er andere scholen zijn die mee willen doen, kunt u zich melden bij de club. Er zijn veel foto's gemaakt die zijn te vinden op de website van SDO onder www.kvsdo.nl.

SDO traint iedere woensdagavond en vrijdagavond. Eerste maand is gratis.

Voor alle deelnemers was er een mooie medaille en voor alle teams een beker.

Groep 5/6                                             

  1. Burg van Royenschool 
  2. De Fontein 2 
  3. De Slagkrooie
  4. De Fontein 1 
  5. De Schutse 

Groep 7/8

  1. Van Royen 2
  2. Slagkrooie
  3. De Kiel
  4. Van Royen 1
  5. De Schutse

Foto’s kv SDO Suzanne Weggen informatie en meer foto’s www.kvsdo.nl