Vitesse (Be) 1
20 - 10
SDO (S) 1
SDO (S) 2
11 - 10
Korwi 2
SDO (S) B1
18 - 6
HHV B2
SDO (S) D1
10 - 9
AVO D1
SDO (S) A1
11 - 10
Vitesse (Be) A1
NKC (N) MW1
9 - 15
SDO (S) MW1

Nieuws

Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Verslag playbackshow 2018

Playbackshow SDO in Cafe De Haven Schoonoord weer supergezellig

Op 24 november 2018 was het dan eindelijk weer zover. De uitvoering van de playbackshow van SDO in Cafe De Haven te Schoonoord.  Wekenlang werd er al in het diepste geheim gerepeteerd in kleedkamers en huiskamers. De doorgewinterde deelnmers weten inmiddels waar de juryleden op letten; Jan Knol let op de saamhorigheid,  Hennie Spreen op de details van de clipjes en het nieuwbakken jurylid, onze nieuwe hoofdtrainer Bert Snijder genoot met volle teugen en deed inspiratie op voor een nieuw warming up programma door de mooie groepsdans nummers. Teams en solisten hadden zich weer in het zweet gewerkt om te schitteren. Het programma werd aan elkaar gepraat door Eric Spreen.

Heel jammer dat we minder jeugdteams hebben. We hopen dat de clinics voor basisschooljeugd in de sporthal de komende weken veel korfbal enthousiaste leden op zullen leveren.

Maar we hebben wel KANGOEROES die zelfs het spits afbeten. Spannend hoor.  En wat voor Kangoeroes. Onze jongste deelnemertjes dansten vol overtuiging op het welbekende “Hallo Allemaal” (De Luizenmoeders) van Gebroeders Rossig. De trainers Marit en Wytske vonden het de hoofdact en we waren het helemaal met hen eens. Daar doe je het voor; Deze prachtige kindertjes.

O en toen kwam Sanne Prins, die, met het haar helemaal in orde, het nummer “Lief zoals je bent” vertolkte van zangeres Maan, met zet zo’n lief gezicht en vertedering.

Anouk Zwiers zette de nieuwe top act van zangeres Davina Michelle (De beste Zangers) met “Het duurt te lang”goed op de kaart. Kenny B kan er weer trots op zijn.

Ach en toen kwam team SDO D1 op. Wahaaa een hele horde pinguins keurig in wit en zwart MET masker die met verve de “pinguindans” van Schiffie en Co uitvoerden. Toen al kondigde de hoofdtrainer een nieuwe warming up aan.

Vera Wever playbackte heel juist het lied “Dierenvriend” van Kinderen voor Kinderen. Zij moet zelf ook wel een grote dierenvriendin zijn. Met zoveel liefde gebaarde zij de voorkeur voor de viervoeters.

Lederen jasjes, strakke broeken en hippe T shirts, maar geen vetkuiven bij “Grease Lightning” uit de gelijknamige film vertolkt door het SDO B1 team. Maar wel heel veel lol en weer een vette warming up voor de komende trainingen.

En toen kwam Sanne Zwiers op met “verrassing”. Uitgedost met zelfs een stropdas bracht zij de “Evergreen” van Stef Bos. Een hommage aan haar vader. Een prachtige verrassing die de zaal heel stil maakte. “Papa, ik lijk steeds meer op jou”.

Krek voor de pauze kwamen de Schoonmaakdames (Marga, Lia en Hennie en volgend jaar doet Bianaca ook mee)  van het clubhuis laten zien wat zij zoal doen tijdens het poetsen. Oei Oei laat het niet waar zijn…..”Lazy song”van Bruno Mars. Ze zongen geen woord, maar dansten al poetsend en vegend het toneel schoon…..al paniekerig hun achterwerk ondersteunende, want verzakkingen maakten het werk moeilijk. Maar wel  met plezier.

Na de pauze kwam team SDO A1 op. Het welbekende nummer “Tsjoe Tsjoe Wa” van de Minidisco schalde door de zaal. Haha...de hele zaal kent het. Hoofdtrainer Bert knikte weer instemmend. Voorbereiding op de Kerstmix. Of voor een foute training, want de kleding deed pijn aan je ogen. De vrolijkheid spatte er weer vanaf. Het laatste couplet met bijbehorende bewegingen was weer hylarisch. En lachen is altijd gezond.

Lesley Lahuis vertolkte weer een nummer dat stond als een huis. Eens een verlegen meisje. Nu staat ze voor wat ze doet. “This is me”van Keala Settle. Wat ik doe of ben...”This is Me”.

En wat komt daar in vredesnaam op? Je denkt dat je alles gehad hebt en dan pruttelt er een scooter het toneel op met…..Zanger Rinus (Patrick Kasemier) en zijn lieftallige Romana (Lars Mulder). Oeter oeter oeter oeter….met Romana op de scooter. En ze waren toch blij met elkaar!!! De zaal lag helemaal gillend dubbel van het lachen. In 1 avond in elkaar geknutseld en lachen, gieren, brullen.

Onze jeugd is onze toekomst….de toekomst van ons Vlaggenschip team SDO 1….liet wel een heel somber beeld zien. Net nu de vruchten van nieuwe training in een nieuw team afgeworpen worden. Het leek of het hele Ellertsveld was uitgelopen. Rollators met krakkemikkige oude dametjes, maarrr WEL met een scheur in de rok (het oor???). Bijna onherkenbare “Heidedoosjes” voelen zich zo “Tokkie” (cover van Honey Honey). Vooruit….misschien “cooling down” NA de kerstmix. En dan vooruit weer met die geit.

Wow, daar komen twee “Vampen” op het toneel. De verwachtingen bij het herenpubliek waren hoog, want de clip van “Destiny’s Child” met het nummer “Survivor” laat bevallige dames in “Me Tarzan, You Jane”-outfits zien. Deze dames konden er zo voor door, maar iets degelijker gekleed. Lieke Smit en Jonne zetten deze act perfect neer. Met 2 in plaats van 3 playbackten zij subliem dit nummer. Net of ze het echt zongen.

Net weer bijgekomen van zoveel schoons, komt Andre van Duin de zaal in Denderen. Met potloodventersjas, alpinopet, Grote Bloemkolen en Willempie zet Marga Naber het Paard in de gang van Buurvrouw Jansen. En als je denkt….ha feest….wordt het feest nog groter met Lia Prins, die als Corrie van Gorp met knoettie en hoedtie als “Tamboer” alle trommels naar zijn moer sloeg. De feeststemming kwam er zo in, dat Andre van Duin de zaal in rende om een heuze polonaise te ontketenen. Corrie sloeg dapper door en de polonaise werd nog eens verlengd. Mooi mooi mooi man, zo’n avond dat is 1 groot feest zou menig Drent zeggen.

Allen die wij gemist hebben dit jaar en waarvan er zeker wel een gedeelte in de zaal zat….O lieve leden….we zouden zo graag zien dat jullie allemaal weer meedoen volgend jaar. Dit is zo goed voor team- en verenigingsbuilding en zo genieten we weer een avond van prachtige dingen samen. Lieve mensen, allemaal tot volgend jaar en neem weer meer familie en vrienden mee.

En toen moest de jury beslissen wie er met de bekers vandoor gingen. Voor alle deelnemers was er een herinneringsvaantje van SDO.

 De taart voor de beste senioren was voor het hylarische duo Rinus en Romana (Patrick en Lars).

De Originaleiteitsprijs voor Sanne Zwiers met “Papa”. Vertederend, origineel.

De 2e prijs, tja daar kwam de jury niet uit. Dan maar een extra beker gedeeld door Vera (Kindervriend) en Lesley (This is me).

En Top of the Bill waren Lieke en Jonne met Survivor. Strak en superplayback neergezet.

De avond werd afgesloten met een Bingo spel. Bijna de hele zaal bleef zitten om fanatiek de cijfertjes weg te strepen die door Julian, die de balletjes draaide en Eric die de cijfers de zaal in loeide, werd geleid. We hadden wat grotere prijzen dankzij enkele sponsoren en de activiteitencommissie.

Heel hartelijk dank activiteitencommissie, deelnemers, toeschouwers, jury,  sponsoren en Jans en Marjan van De Haven voor de fantastische avond.

Foto’s zijn te zien via deze LINK of klik op onderstaande foto.

Collage