Roreko 1
20 - 11
SDO 1
Wez Handich / Dow B1
4 - 7
SDO B1
AVO F2
9 - 0
SDO F1
SDO A1
12 - 10
Noveas A1
SDO MW1
22 - 21
Ritola MW1

Nieuws

Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Verslag en foto's playbackshow 2017

Playbackshow in Cafe De Haven weer supergezellig met veel teams

Op 25 november was het dan eindelijk weer zover. De uitvoering van de playbackshow van SDO.  Wekenlang werd er al in het diepste geheim gerepeteerd in kleedkamers en huiskamers.De doorgewinterde deelnmers weten inmiddels waar de juryleden op letten; Jan Knol let op de saamhorigheid, Anne Hindriks let op de kunstzinnige invulling en Hennie Spreen op de details van de clipjes op you tube.  Alle ingredienten waren ruimschoots aanwezig. De acts werden aan elkaar gepraat door Eric Spreen. Menigmaal moest men zich flink in het zweet werken om de diverse acts op te bouwen. Er was veel aandacht besteed aan hylarische optredens.

En wie moet dan de beker krijgen; of de taart voor de senioren?; of wie was het origineelst??? Er waren 2 bekers voor de C en D teams, 2 bekers voor A en B teams, een originaliteitstrofee en een (bevroren) taart. Iedereen deed zijn of haar retebest en er werd flink gelachen door het publiek of intens meegeleefd met gevoelige ballads. Aangezien SDO bij de jeugd nogal te kampen heeft met gebrek aan heren, waren er veel dames vertegenwoordigd. Dus heren, neem allemaal je vrienden mee naar de korfbaltraining.

De jury heeft van iedere act een klein verslagje gemaakt. Aan de hand van foto's en filmpjes op onze website kun je deze prachtige avond nog eens herbeleven.

Activiteitencommissie – De Suskes en de Trekkerspotters – Melden doe je zo; Boeren, Burgers en Buitenlui vlogen het podium op in overalls. We denken dat zij de laatste weken in de stal hebben doorgebracht….een lucht!!! Nee hoor, maar wel net Boer zoekt vrouw. De romance is compleet met een romantisch glassie melk….of was het Pina Collada of Boswandeling??? Goed gelet op de band ook.

Sanne P en Robine – Sarah & Julia – Here come the girls: Daar kwamen 2 dametjes in de moderne “kapotte” spijkerbroek het podium op gedanst. Het dansje was keurig ingestudeerd en ze bleven heerlijk lachen. Hennie had een clip van een pyamaparty gezien….niet dus….die andere. Goede playback en goede dans.

Audrey & Sanne Zw – Meylene & Rosanne – Me & My Selfie:  Ha ha dat was lachen. Een eeneiige tweeling komt in exact dezelfde outfit met exact dezelfde blonde haren het podium op. En inderdaad, daar ben je dan geen Selfie bij nodig. Je kunt gewoon elkaar aankijken. Er werd prima ingeleefd in de tekst en de dans was prima. Bij jij het? Of ben ik het? De jury dacht dat mama geholpen had, maar nee hoor, helemaal zelf gedaan.

Olaf – Zondag met Lubach – Hello Fresh: Een parodie natuurlijk. Hello Fresh wordt zorgvuldig de “pan in gehakt” door Olaf. Olaf aRRRticuleert zo goed, dat we het bijna kunnenliplezen. Heel benieuwd wat er in het piepje valt. Het was weer hylarisch, maar veeeel te kort Olaf. Volgende keer heel graag langer lachen om jou!!!

Robine – Fource – Love me: Juniorsongfestivallied.  We waren heel benieuwd hoe Robine een boyband van 4 jongens uit ging beelden. Ze was zeker wel 4 in 1. Ze beeldde het lied heel goed uit en maakte er een feestje van om te zien. Maar het is een playbackshow waar je iets nadoet…..ooh waar waren die anderen?? Maar we hebben wel genoten van je optreden.

Sanne P – Tineke Schouten – Zwiet Zwiet Honniebie – Vol verwachting waren we. Het couplet was geweldig. Je zag er helemaal perfect uit…..maar toen je je Honniebie ging toezingen, vergat je hem hartstochtelijk toe te zingen…..arme Bert. Wel mooi dat het een plaatselijke corifee betrof.

SDO D1 – Wolter Kroes – Viva Hollandia : 7 keer Wolter Kroes, die jurylid Hennie allemaal in een gele zwembroek had willen zien…..Jammer dat dat Dries Roelvink was. Lekker puh jury. Het was wel een echt feestje hoor. Compleet met de confettiknal. Het duurde ff voordat ie kwam….schrik je des te meer. Jan Knol was heel blij met de blijheid en saamhorigheid. En de alcohol….ach die was niet echt….gelukkig.

SDO 3 – Hilarious Synchronised Swimming – Het aquarium op het podium werd opgebouwd en op de rand daarvan kwamen een aantal “flinke” dames en 1 heer oplopen. De outfit was fantastisch en werkte flink op de lachspieren. Toen er ook nog olympische capriolen werden uitgevoerd in het aquarium werden uitgevoerd, lag de zaal plat van het lachen. We hopen dat er een filmpje is. De enorme borstpartij bewoog mee….alle kanten op.  En wij ons maar afvragen hoe dik de kussens erachter waren. Niet zo dik….aan het gezicht van Manon te zien….Arno was zijn bikinistukje kwijt en de haai zorgde voor gillende kids op de eerste rij. Topact.

Lieke H – Isa Zwart – Mamme See: Liedje van Drens Liedtiesfestival.  Deze gevoelige ode aan respect voor je moeder’s mening maakte dat de zaal ademloos stil ging luisteren. Je kijkt er duidelijk met liefde en plezier naar, gezien je gezichtje. Mamme hef altied geliek. Prachtig detail, de linkerhand ging op de gitaar keurig mee. Net echt. Top playback met veel gevoel gebracht.

SDO 2 – Verrassing – Opgemarcheerd kwamen figuren met enorme hoofden, kanjerhoeden en heeele korte beentjes. Het duurde even voordat we wisten hoe te moeten kijken. Ooogies….wahaaa...Het valt trouwens niet mee om de goede kant op te marcheren als je ogen aan je borsten hangen. En met de hoed over die ogen….zonder brilletje….valt het helemaal niet mee….donkerblauwe...(manon volgens mij).  Heeel veel aandacht aan besteed en het zag er uit….geweldig….om je in je broek te plassen van het lachen.  Zeer gewaardeerd deze bijdrage.

SDO B1 – Herrie Hardstyles ft FeestDJRuud – Hallo: Ja ja de aankleding van deze act klopte helemaal. Het gaat ook niet om die beker, maar om het vermaak. En dat was er zeker. Sedert Conchita Wurst durven ook de heren zonder gene hun lievelingsjurk aan te trekken. Feestelijk en prima playback. Zagen we eerder de jeugd met papieren bier in pullen, nu was het Flugel en Feigling….maar niet echt….toch???? Tijd voor melk in het clubhuis….Zie activiteitencommissie en Arjen in het 1e team!!!

Lesley – Kay Perry – Chained to the Rythm: En toen kwam er een blonde dame het toneel op, die heel goed naar de jury had geluisterd. Haar haren had ze prachtig zelf ingevlecht...hippe outfit….en heel goed gebruik van het podium, aldus jurylid Anne. En zo was het. Ze kende het lied goed en het was net echt. Het plezier straalde eraf. Verzorgde make up. Goed gedaan.

Sam – Rachel Platten – Fight Song: Een prachtige verschijning komt op in een frele rood jurkje en een blonde krans van haren….En ze verteld een verhaal.  Heel klein en vervolgens vol passie. Een ras artieste. Heel goed ingeleefd en uitstekend gebruik van het podium. Perfecte make up….Net echt, zoals het een playback act betaamd.

SDO C1 – Snollebollekes – Links Rechts:  Wahaaa weer feest en teamgeest. Een hele energieke ploeg, dat kun je zo zien. Veel lachen ook, niet onbelangrijk!!! Trouwens die coaches leren jullie toch niet schieten met de bal van onderen naar boven door de korf. Rechts is waar de duim links zit haha. Gezellig en mooi aangekleed!!!

SDO 1 – Chef Soldaat – Vechten voor het vaderland: Neerlands hoop in bange dagen….Dat ons leger er maar altijd zo’n feestje van mag maken. Dans van de clip was erg goed nagedaan. Het salueren moesten we terugzien...op zijn minst...en dat was er. Zandhazen...KROEGHAZEN….giebelde jurylid Jan Knol, met als kazerne….Cafe De Haven...En alweer alcohol….behalve natuurlijk Arjen, die had een pak melk. En het broekje van Julian…..stretch...en zeeer charmant.

SDO A1 + 2 smurfen – Gebroeders Rossig – Links rechts voor:   En jaaa hoorrrr...daar zijn ze weerrr...Feest!!! In de clip waren ze met 4, maar na zoveel drank op het toneel….zag de jury dubbel….Wat zat er in die bidons???De kleding was helemaal goed. Blauwe lange kousen, korte broek, wit shirt en een handdoekje en na het legen van de bidons (vast melk!!!) klopte het dansje ook nog steeds. Er was denk ik toch een leadzanger….want Kees was wel de enige die de tekst kende haha. Mooie act.

Iets minder acts dan eerdere jaren, maar zeker niet minder van kwaliteit. Gezellig was het. Kortom; de zaal en de jury hebben weer genoten van alle inspanningen en show. Het getuigd van teamgeest wat weer goed zal zijn voor goede sportprestaties. Bedankt alle leden voor jullie deelname en support in de zaal.  Met elkaar kunnen we alles. We weten ook voor de toneelavond, dat deze vereniging ook voor de toekomst vele uitstekende toneelspelers zal voortbrengen. We hebben ze al gescout.

Toen moest de jury gaan overleggen. Altijd moeilijk, maar ze waren het wel snel eens.

Er waren 2 prijzen voor de teams C en D. Ook 2 prijzen voor de teams A en B. Een originaliteitsprijs en een taart voor de senioren.

C en D:

1e prijs: Lieke Heins met Isa Zwart – Mamme see

2e prijs: Lesley Lahuis met Katy Perry – Chained to the Rythm

Originaliteitsprijs: Audrey Langelaar en Sanne Zwiers – Meylene & Rosanne – Me & my Selfie, omdat de tweeling zo verbluffend was.

B en A teams:

1e prijs: Sam Schuttrups met Rachel Platten – Fight Song

2e prijs: Olaf van Lottum – Zondag met Lubach – Hello Fresh

Taart: Voor het 3e en 2e team. Jury kon niet kiezen. Hylarisch.

Activiteitencommissie hartelijk dank voor de prima verzorging van de avond en heel graag tot volgend jaar.