Roreko 1
20 - 11
SDO 1
Wez Handich / Dow B1
4 - 7
SDO B1
AVO F2
9 - 0
SDO F1
SDO A1
12 - 10
Noveas A1
SDO MW1
22 - 21
Ritola MW1

Nieuws

Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Schoolkorfbal 2016 een succes!

Onder een prachtig najaarszonnetje werd afgelopen vrijdag 16 september het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi van k.v.S.D.O. gehouden. Maar liefst 17 teams hadden zich aangemeld verdeeld in de schoolgroepen 5/6 en 7/8. Heel veel ouders en andere supporters verzamelden zich rond de velden waar goed geoefend werd gestreden om de beschikbare bekers en een eventuele plaats in het provinciaal of zelfs landelijk schoolkorfbaltoernooi.

Deelnemende scholen dit jaar: Mr Meijermanschool De Kiel, De Schutse Aalden, De Slagkrooie Schoonoord, De Akker Sleen, Burg van Royenschool Schoonoord.

Ter bevordering van teamgeest en aanmoediging van de leeuwen en leeuwinnen in het veld was er door SDO een wedstrijd uitgeschreven voor het mooiste spandoek. De jury had natuurlijk gaandeweg het toernooi al goed rond gekeken en uitgemaakt welk spandoek het creatiefst was en hoe het werd ingezet en kon niet bevroeden, dat dit team uiteindelijk ook met korfballen een winnaar zou blijken. Doorslag gaf inzet, de spreuk, de prachtig gemaakte korf met bal en het spandoek was 3D gemaakt. Het betrok het team van groep 5/6 van Royen 1.
Schoolkorfbal wordt gespeeld door teams van 4, zo mogelijk samengesteld uit 2 jongens en 2 meisjes, het zogenaamde mono korfbal zonder verschillende vakken. Dat korfbal traag en suf is wordt mede hierdoor ontkracht. Het is snel en hard werken. Door de zomerse temperaturen was dat een extra inspanning. Er was nu, in tegenstelling tot vorig jaar, extra pauzetijd ingelast, zodat de spelers op adem konden komen. Vermenging van scholen in de omgeving en jongens en meisjes gaf een hele gezellige sfeer en draagt bij tot sociale cohesie. Dit behoeft geen toelichting om het nut hiervan in te zien.

Bewust is door SDO gekozen voor de vrijdagavond om het “eigen” sportprogramma op de zaterdag van de kinderen niet te door kruizen. SDO bedankt alle spelers, coaches en supporters voor hun inspanningen en hoopt dat alle uitgenodigde scholen er volgende keer weer bij zullen zijn. Als er andere scholen zijn die mee willen doen, kunt u zich melden bij de club. Er zijn veel foto's gemaakt die zijn te vinden op de facebook-pagina van kv SDO

SDO traint iedere woensdagavond en vrijdagavond. Eerste maand is gratis. Voor alle deelnemers was er een mooie medaille en de prijzen werden uiteindelijk binnengehaald door:

Groep 5/6
1. van Royen 1
2. van Royen 3
3. De Kiel

Groep 7/8
1. van Royen 3
2. De Schutse 1
3. van Royen 2