Nieuws

Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Onze scheidsrechters KNKV

Scheidsrechters zijn bij elke sport onontbeerlijk. Zo ook bij korfbal natuurlijk. Zo zou het bestuur in het belang van onze club graag willen dat meer leden zich zouden aanmelden als Jeugd Wedstrijd Leider (JWL'ers). Je kunt dit al on-line halen tegenwoordig. Voor informatie kun je terecht bij Wendy Bos of Bert Dalmolen. Het kennen van de regels geeft ook beter inzicht in het spel natuurlijk. Op dit moment moeten de jeugdwedstrijden gefloten worden door een kleine groep JWL' ers. Graag zouden wij meer mensen daarvoor beschikbaar hebben, zodat we beter kunnen rouleren.

Bondsscheidsrechters:
Iedere club die voor teams die boven een bepaald niveau speelt is daarvoor een scheidsrechter nodig van de korfbalbond (KNKV). Ook ons 1e team speelt onder een bondsscheidsrechter. Hiervoor moet onze club betalen aan de bond.

Om bondsscheidsrechter te worden heb je behalve theoretische kennis ook veel praktijk ervaring nodig. Deze praktijkwedstrijden worden beoordeeld door een beoordelaar van de KNKV. Naar gelang deze beoordeling voldoende is kun je dus uiteindelijk bondsscheidsrechter worden. Als je als club een bondsscheidsrechter levert voor wedstrijden bij andere clubs, krijg je daarvoor een vergoeding van de KNKV. De rekening voor ons 1e team en de vergoeding voor de door ons geleverde scheidsrechters wordt verrekend door de KNKV.

Namens kv SDO zijn onze bondsscheidsrechters Bert Dalmolen en Eric Spreen. Zij hebben voor SDO veel wedstrijden gefloten voor de KNKV bij andere clubs. Dankzij hen hebben we dit jaar een positief saldo in deze van € 800,- maar liefst.

Wij zien hen nooit elders fluiten, maar zij doen wel heel veel werk voor ons en wij danken hen heel hartelijk voor hun inzet. Natuurlijk vinden zij het ook leuk om te doen, maar het levert onze club ook veel geld op. 

Zou jij het ook leuk vinden om meer uren in het scheidsrechters zijn te steken? Zou je JWL'er willen worden? Of zelfs bondsscheidsrechter? Neem dan contact op met het bestuur.

Voorts is het bestuur voornemens theorie avonden te gaan organiseren voor alle teams. Er is de laatste jaren nogal wat veranderd en dit schijnt niet altijd duidelijk te zijn. Bovendien is het ook leuk en leerzaam om eens over de interpretatie van de regels te debatteren. Jullie horen wanneer dit gehouden wordt (natuurlijk in het clubhuis).