De Pein 1
16 - 14
SDO (S) 1
Rodenburg 3
14 - 13
SDO (S) 2
Stadskanaal '74 B1
13 - 12
SDO (S) B1
Thrianta D1
7 - 8
SDO (S) D1
Stadskanaal '74 A1
22 - 21
SDO (S) A1
AVO MW1
15 - 13
SDO (S) MW1

Nieuws

Ga terug naar het nieuwsoverzicht

Deze vrouw is uw man (verslag & foto's)

LEDEN kvSDO Schoonoord speelden toneeluitvoering
DEZE VROUW….IS UW MAN
in Cafe De Haven te Schoonoord
 
Op 3 maart j.l. speelden de leden van kvSDO deze doldwaze klucht in 3 bedrijven, geschreven door Jan Tol. Het hilarische stuk werd met veel lachsalvo’s ontvangen, mede door bezielende regie van Jeannette Dalmolen. De vele uren repeteren wierpen duidelijk hun vruchten af.
 
 
Het stuk speelt zich af in de huiskamer van Annie Zuiderhorn, die alleen woont met haar “studerende”dochter Amanda. Annie heeft sinds een paar maanden een vriend Pierre, maar ook een uitkering en de sociale dienst mag natuurlijk niet weten. Dochter Amanda mag Pierre niet en wil hem eruit werken, maar de uitkering moet ook veilig gesteld worden. Dan komt Brekeveld, de controleur van de sociale dienst, die gek is op andere vrouwen dan zijn eigen Gonda, onverwacht binnenvallen. Amanda verzint allerlei listen om de uitkering veilig te stellen en tegelijk Pierre eruit te werken en ontdekt ook dat Pierre getrouwd is met ene Henriette. Maar dan komt vrouwtje Gonda haar man de controleur zoeken en zijn de rapen gaar. En dan zijn er nog de bemoeizieke buurtjes Miep en haar sullige man Arie die in hun oneindige goedheid proberen Annie te helpen door te veronderstellen dat Pierre de broer van Annie is.
 
Snapt u het nog? En wie is de mysterieuze Henriette?
Doldwaze taferelen waren het gevolg met lachen, gieren, brullen.
 
Spelers: Henry de Wilde, Marga Naber, Lia Prins, Arno de Groot, Freddy Zwiers, Hennie Spreen, Miranda Bos en Eric Spreen.
 
Regie en toneelmeester/speler: Jeannette Dalmolen. Souffleuse: Monique Zwiers en Reina Tholen.
 
Kapsters/grime: Ryanne Weggen, Myla Spreen, Jamie de Lange, Monique Zwiers, Marga Naber.
 
Na afloop van het toneelstuk was er een verloting met dank aan sponsoren en leden en bal na met DJ Peter.
 
KvSDO doet zeker ook nog aan Korfballen en elke club kan tegenwoordig nieuwe leden gebruiken. De individualisering slaat toe en dat is slecht voor de saamhorigheid. Het woord “vereniging” zegt het al. Verenigen lijdt tot kracht en saamhorigheid. Onder het motto “Houd plezier in het spel, dan volgt zeker resultaat” zien we graag nieuwe jeugd en senioren. KvSDO is afgelopen jaar gestart met de Kangoeroe Klup 3-6 jaar. Zie website voor trainingstijden.
 
Kijkt u voor de foto’s op de website verzorgd door Hessel Streefkerk en Tessa de Wilde. website www.kvsdo.nl
(Klik op onderstaande collage voor alle foto's)
 
Toneel 2019